Biznes familjar, i themeluar që nga viti 1989. Me mbi 12,000 produkte cilësore, ne i furnizojmë me pakicë dhe me shumicë më shumë se 1,500 klient  në çdo cep të Kosovës përderisa jemi duke e përforcuar linjën tonë eksportuese.  

Ne vlerësojmë se besnikëria, këmbëngulja dhe puna e palodhur e të gjithë stafit kanë qenë jetike për lidershipin e zhvilluar në këtë veprimtari. Së bashku do të vazhdojmë të jemi zgjedhja e parë e atyre që janë në kërkesë të produkteve tona

Kompani lidere për shitje dhe shpërndarje të produkteve të cilësisë së lartë me një gamë të gjerë të brendeve në Kosovë. Që nga fillimi i saj në vitin 1989, kompania është rritur duke zgjeruar operacionet e saj në mbarë Kosovën.  Fillimi i kompanisë nuk ishte i lehtë. Në vijim prezantojmë dekadat tona me emërtime të cilat na bënë të jemi lider në tregun kosovar me synime reale që të depërtojmë në tregun global.

The story of our success

INOVACIONI

(Dekada e katërt 2020 – +, –) – Në vijim të qëndrueshmërisë dhe lidershipit të krijuar në ushtrimin e kësaj veprimtarie në Kosovë, në këtë dekadë do të potenconim: Investimin në fabrikën për prodhimin e rrjetës së fasadës +3kme cila tanimë është testuar produkti dhe në kapacitet të plotë i ka plotësuar kërkesat në tregun kosovar; Zgjerimin e kapaciteteve me pakicë; Zhvillimin e planit strategjik; Aplikimin e standardeve ndërkombëtare në prodhim e që do t’i shërbej depërtimit tonë në tregun ndërkombëtar;

Ky rrugëtim nuk ishte i lehtë e sidomos në fillimet e dekadës së rimëkëmbjes, atëherë kur ne ishim shumë mbrapa për shkak të shkatërrimeve në vendbanime e që mbetën si trashëgimi e pushtimit të Serbisë në Kosovë. Por gjatë kësaj dekade, ne u kapëm për djersën tonë dhe me sakrificë të madhe e sinqeritet me akterët tonë kemi në pronësi mbi 12km2 depo logjistike, 3km2 fabrikë, 8km2 objekt për shitje me pakicë si dhe portfolio me mbi 12,000 artikuj në distribuim dhe 25,000 produkte në shitjen me pakicë.

Brand image of Plan

REVOLUCIONI

(Dekada e tretë 2010 – 2019) – Dekada e tretë shënon kohën kur ne u zgjeruam dhe e dërguam korporatën në një tjetër nivel. Përveç të tjerash, në këtë kohë dallojmë:

Rritjen e ekipit në +100. Këta luajtën rolin më të rëndësishëm në këtë revolucion;

Nënshkrimi i marrëveshjeve me partner te fuqishëm ndërkombëtar;

Krijimi i mirëbesimit me të gjithë akterët ndërveprues në Korporatë;

Në vijim të ekspasionit, ne kemi zhvilluar infrastrukturën e kompanisë përmes investimeve në zyret qëndrore +2km2, depot qendrore +10km2, shitjen me pakicë në +8km2;

Brand image of Plan

RIMËKËMBJA

(Dekada e dytë 2000 – 2009)

Pas përfundimit të luftës, çdo gjë filloi nga e para. Ne rinisim atë që u shkatërrua komplet nga okupatori serb. Në sfidat që ishin në shtetin e ri të Kosovës, kemi shumë për të veçuar por në këtë dekadë dallojmë:

Bashkëveprimi i shtatë vëllezërve, rrjedhimisht i aksionarëve e që ishin faktor në hapat e parë të zhvillimit të kompanisë;

Krijimin e rrjetit të blerësve në të gjithë Kosovën;

Nënshkrimin e marrëveshjeve me partner të brendeve ndërkombëtare;

 

 

Brand image of Plan

MISION KOMBËTAR

(Dekada e parë 1989-1999)

Nismëtar i këtij biznesi ishte z.Fadil Ajvazi e që më vonë i janë bashkuar edhe vëllezërit e tjerë. Biznesi u themelua në kohën kur të bërit biznes nuk ishte veprimtari që lejohej të zhvillohej lirshëm për shkak të regjimit dhe okupimit që Serbia e ushtronte ndaj shqiptarve. Në fillimet e saj kompania ofronte produkte bazike në fushën e ndërtimtarisë dhe kështu vazhdoj deri ne fillimin e luftës në Kosovë. Ne nuk kishim vetëm për synim të të bërit biznes po donim që shqiptarëve t’u ofronim produkte cilësore në ndërtim. Shitja e këtyre produkteve ishte e përndjekur nga pushtuesi serb andaj shpeshherë angazhimin filletarë do ta quanim edhe si mision kombëtar.

Brand image of Plan

Lokacioni

Edoni Logistic Center